Josep Palau i Fabre. La joia de viure

9/9/2017
  • Aquest any 2017 és “l’any Palau i Fabre”, any en que hauria fet 100 anys en cas de seguir viu. Va néixer a Barcelona el 21 d’abril del 1917 i va morir el 23 de febrer del 2008, als 90 anys d’edat.

     En record d’aquest centenari el seu amic, l’escriptor i crític Julià Guillamon ha escrit el text d’aquest llibre que, en format de còmic, ha dibuixat el pintor i il·lustrador Toni Benages.

     Aquest llibre recull algunes vivències dels estius que Palau i Fabre passava a la Platja de Grifeu del poble de Llançà. Era el seu retir estiuenc i el lloc on se sentia lliure i salvatgement lligat a la natura. Hi feia una vida austera, ordenada, força solitària, però sempre acompanyat de la seva imaginació desbordant que el portava a viure situacions delirants, on les dones hi tenien un paper preponderant. Al matí escrivia una mica, baixava a la platja, pujava a dinar, feia la migdiada, i després llegia i esperava la visita d’amics, si s’esqueia. Si va passar molts estius en aquell lloc, des de principis dels anys seixanta fins que l’edat i la salut ja no li van permetre.

    El poeta, dramaturg, contista i assagista Josep Palau i Fabre ens ha llegat una obra immensa i d’un gran valor. La Fundació Palau a Caldetes, creada l’any 2003, la conserva i divulga amb gran entusiasme i dedicació, A part de tota l’obra dedicada a Picasso, d’un valor universal, no podrem mai oblidar Poemes de l’alquimista, Contes despullats, Quaderns de l’alquimista i una llarg etcètera.

     Home d’una gran cultura, se sabia de memòria centenars de poemes, propis i d’altri. Era un plaer sentir-lo recitar i explicar històries i anècdotes de la seva llarga, rebel i intensa vida.


    Francesc Bechdejú

     

cercar...

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades