Enviada especial

8/6/2017
  • Enviada especial

    Jean Echenoz

    Traducció d'Anna Casassas             

    Editorial Raig verd

     

    Jean Echenoz (1947) és un dels novel·listes francesos més internacionals, al costat de Houellebecq, Michon, Carrère i el premi Nobel Patrick Modiano. La prosa d'Echenoz es caracteritza per un estilisme molt depurat que l'embranca amb la tradició moralista i il·lustrada francesa. En català, l'editorial Raig Verd ha traduït quatre de les seves disset novel·les, bona part de les quals són biografies novel·lades -un músic, un atleta, un matemàtic-, però també mirades lúcides a un moment històric, com 14, una novel·la esplèndida, que exposa l'essencial d'aquella tragèdia europea amb un estil minimalista i commovedor.

    En aquesta darrera obra, trobem l'Echenoz més divertit: Enviada especial és una paròdia de la novel·la d'espies. Hi ha diversos escenaris: París, una regió francesa i Corea del Nord, tots explicats amb aquella precisió i detall tan propis d'Echenoz. Bona part dels protagonistes són amateurs dins el món de l'espionatge i això torna la història una mica rocambolesca. La distància de l'autor amb allò que explica, el seu rebuig a entrar en el camp psicològic, és tan gran que arriba fins i tot a fúmer-se dels personatges, en el més pur estil de Diderot o de Sterne. Això, que fa l'obra tan divertida, és alhora la seva feblesa: acabem la novel·la amb una impressió d'excessiva frivolitat.

    Glòria Farrés

cercar...

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades