La draga d'Esperança Camps

9/9/2017
  • La draga

    Esperança Camps

    Llibres del Delicte

    199 pàgines

    Esperança Camps ens adverteix que per escriure aquesta novel·la primer va haver de buidar-se. La novel·la és un compromís amb la literatura, un compromís amb la incomoditat, diu l’autora al pròleg. I aquest exercici es trasllada directament al paper, perquè no hi ha cap interferència personal. Conviure amb la maldat, ser-ne conscient i seguir vivint és el càstig de l'errant. Hi ha qui n'està fart, qui no troba el sentit de viure en un món contaminat de corrupció política i social. Hi ha qui no resisteix tanta ignomínia i no té forces per afrontar una realitat sòrdida, miserable. La draga és plena d'intertextualitats, de diàlegs entre estils de grans mestres, pinzellades de grans obres i fins i tot intertextualitats internes, que només amb una onomatopeia, arrenquen un somriure al lector: "oi"?

    La mestria amb què l'autora aplica el zoom en la mirada del narrador crea una inestabilitat elevada a l'angoixa de l'acció, al patiment del personatge. Zzzzzz: s'apropa i s'allunya fins a on li convingui, fins i tot pot evaporar-se i deixar el lector nu davant el protagonista que l'observa mig d'esquena i, quan s'ha assegurat que n'és al cas, li mostra l'acte final d'aquesta magna obra. El narrador? Potser només es tractava de l'apuntador. Un punt en suspens com una de les frases de l'autora, deixada anar, i que sura sobre tots nosaltres sense trobar una resposta amb què acabar.

    Tots els elements que conformen La draga estan conjugats amb una genialitat majúscula, és una inspiració constant de retroalimentació i un exercici extraordinari de metanarració.

     

     

    Raquel Gámez Serrano

cercar...

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades