Sortir a robar cavalls

14/9/2017
  • Sortir a robar cavalls és una novel·la profundament humana. L’autor noruec crea un personatge, Trond Sander, que ens mostra la seva ànima en cadascun dels capítols de l’obra, on el paisatge i el personatge conformen  un binomi inseparable. La natura és l’espai que transcendeix més enllà de les característiques físiques: és l’escenari on bateguen els sentiments i es desenvolupen els fets, el lloc del recolliment, del retorn, però també de l’acció i de l’adéu.

    La novel·la està escrita en primera persona, i no hi ha descripció sobrera: el relat és vivencial i la descripció avança per l’acció del protagonista; és el seu jo movent-se del present al passat, una porta oberta a través de la qual visualitzem el que està passant, el que està vivint Trond Sander, des de les rutines quotidianes al retorn de vells records inquietants.

    Sortir a robar cavalls permet una lectura polièdrica perquè tracta de la vida d’una persona on conflueixen molts factors diferents: el pas a l’adolescència d’un noi de quinze anys l’estiu de 1948, quan  només feia tres anys que Noruega s’havia alliberat de l’ocupació nazi; el  relat sobre la dignitat a l’hora d’encarar l’última etapa de la vida; l’amor i l’admiració d’un fill pel seu pare; el compromís amb les causes socials, l’amistat i el sentiment de pèrdua...

    Per Petterson ens mostra a traves d’aquesta novel·la que els plecs de la vida de T. Sander no deixen de ser els plecs de les nostres vides. 

    Núria Costa

     

cercar...

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades